Zakelijke email

Met een achtergrond in ICT heb ik door de jaren heen met diverse e-maildiensten en leveranciers mogen werken. Door een nauwe samenwerking met Microsoft en omdat ik klanten het beste wil aanbieden raad ik in de meeste gevallen Microsoft 365 Exchange als emailprovider aan.

Met Exchange van Microsoft heb je e-mail met eigen domeinnaam die overal synchroon loopt op ieder apparaat, altijd en overal bereikbaar en veilig opgeslagen in de cloud. versleep je een mailtje naar je archief? Geen probleem! Dit wordt op al je apparaten geregeld.

Waarom zakelijke email door Ronald? 🏆

Met een nauwe samenwerking met Microsoft biedt ik de best mogelijke e-mail service aan aan bedrijven.

🏝️ Altijd en overal toegang tot agenda mail en contacten
🙌 E-mail en agenda worden gesynchroniseerd
☁️ Nooit meer gegevens kwijt
👨‍💼 Professionele uitstraling
🛡️ Geavanceerde beveiliging

Offerte aanvragen 📄 Bekijk portfolio

Hulp nodig? 👋

Hulp nodig of gewoon even sparren? Ik help je graag.

Foto van Ronald Hoffmann webdesigner uit Ermelo

Ronald Hoffmann

📞 (06) 12 73 09 89

✉️ info@ronaldhoffmann.nl

Veel gestelde vragen (FAQ) 🤔

Zakelijke e-mail, ook wel professionele e-mail genoemd, is een manier om e-mails te versturen en ontvangen voor professionele doeleinden. Het verschilt van persoonlijke e-mail doordat het is geoptimaliseerd voor gebruik in een bedrijfsomgeving, met meer functionaliteiten en veiligheidsmaatregelen.

Een zakelijke e-mail account geeft vaak toegang tot een web-based e-mail client, zoals Microsoft Outlook of Google Workspace, of een e-mail programma zoals Microsoft Outlook of Apple Mail. Hiermee kunt u e-mails versturen, ontvangen, organiseren, afspraken maken, taken toewijzen en documenten delen.

Een zakelijke e-mail-account biedt ook vaak de mogelijkheid om een professionele e-mailadres te maken op basis van uw eigen domeinnaam, in plaats van een gratis e-mailprovider zoals gmail of hotmail, wat kan helpen om uw merkidentiteit te versterken.

Veiligheid is een belangrijk aspect van zakelijke e-mail, daarom worden vaak extra beveiligingsmaatregelen genomen zoals encryptie, authenticatie, en spamfilters om de kans op datalekken of cyberaanvallen te verkleinen.

Er zijn verschillende redenen waarom u zou kiezen voor een zakelijke e-mailaccount voor uw bedrijf of organisatie:

 1. Professionaliteit: Een zakelijk e-mailaccount biedt de mogelijkheid om een professioneel e-mailadres te maken op basis van uw eigen domeinnaam, zoals uwbedrijf@uwdomeinnaam.nl. Dit kan helpen bij het opbouwen van uw merkidentiteit en het wekken van vertrouwen bij klanten en zakenpartners.

 2. Productiviteit: Zakelijke e-mailaccounts bieden vaak meer functionaliteiten dan gratis e-mailproviders, zoals de mogelijkheid om afspraken te maken, taken te organiseren en documenten te delen. Dit kan helpen bij het verbeteren van de efficiëntie en productiviteit van uw team.

 3. Veiligheid: Zakelijke e-mailaccounts bieden vaak extra beveiligingsmaatregelen zoals encryptie, authenticatie en spamfilters om de kans op datalekken of cyberaanvallen te verkleinen. Dit kan helpen bij het beschermen van uw bedrijfsgevoelige gegevens.

 4. Samenwerking: Zakelijke e-mailaccounts bieden vaak de mogelijkheid om samen te werken met teamleden, zoals de mogelijkheid om e-mails te delen of aan te passen. Dit kan helpen bij het verbeteren van de communicatie en samenwerking binnen uw team.

 5. Support: Met zakelijke e-mailaccounts heeft u vaak toegang tot technische ondersteuning en hulp bij problemen, in tegenstelling tot gratis e-mailproviders.

Houd wel in gedachten dat het opzetten en onderhouden van een zakelijke e-mailaccount vaak meer tijd en middelen kost dan een gratis e-mailaccount.

Ja, u kunt uw e-mail koppelen aan uw eigen domeinnaam met Microsoft 365 Exchange. Dit betekent dat u e-mailadressen kunt maken die eindigen op uw eigen domein, zoals info@example.com of support@example.com, in plaats van een standaard e-mailadres van Microsoft, zoals info@example.onmicrosoft.com.

Om uw e-mail te koppelen aan uw domeinnaam, moet u eerst uw domeinnaam verifiëren bij Microsoft. Dit kan gedaan worden via de Exchange Admin Center of via een DNS-verificatie.

Als uw domeinnaam is geverifieerd, kunt u een e-mailkluis maken voor uw domeinnaam en e-mailadressen aanmaken voor uw gebruikers. U kunt ook uw stuur- en ontvanginstellingen configureren voor uw e-mail domein, zoals e-mail doorsturen of automatische antwoorden.

Houd er wel rekening mee dat uw e-mail domeinnaam koppelen met Microsoft 365 Exchange kosten met zich meebrengt. U moet hiervoor een abonnement op Microsoft 365 Exchange kopen of een Exchange Online plan aanschaffen.

Microsoft Exchange is een door Microsoft ontwikkelde mailserver en agendaserver. Het wordt voornamelijk gebruikt door bedrijven en organisaties om e-mail, agenda’s en contacten te beheren. Exchange kan worden gebruikt als een zelfstandig product of als onderdeel van de Microsoft 365-productsuite. Het bevat functies zoals synchronisatie van e-mail en agenda op meerdere apparaten, de mogelijkheid om agenda’s en e-mail met anderen te delen en ondersteuning voor mobiele apparaten.

Microsoft 365 is een op abonnementen gebaseerde bundel van services en apps van Microsoft. Het bevat populaire producten zoals Windows 10, Office 365 en Enterprise Mobility + Security.
Het biedt productiviteitstools zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote, samen met verschillende andere services zoals:

 • Exchange Online voor e-mail en agenda
 • SharePoint Online voor samenwerking en documentbeheer
 • Teams voor communicatie en online meetings
 • OneDrive voor cloudopslag en het delen van bestanden

Het is ontworpen voor bedrijven, ondernemingen en onderwijsinstellingen om de productiviteit en beveiliging te verbeteren en IT-beheer te vereenvoudigen.

Microsoft 365 biedt verschillende voordelen die bedrijven en organisaties kunnen helpen de productiviteit en beveiliging te verbeteren en tegelijkertijd het IT-beheer te vereenvoudigen. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 1. Productiviteit: Microsoft 365 bevat een reeks productiviteitstools, zoals Office 365, waarmee werknemers efficiënter en effectiever kunnen werken.
 2. Samenwerking: Microsoft 365 bevat tools zoals Teams, SharePoint en Exchange, waarmee teams gemakkelijker en effectiever kunnen samenwerken, ongeacht de locatie.
 3. Beveiliging: Microsoft 365 bevat verschillende beveiligingsfuncties en -technologieën, zoals Azure Active Directory en Windows Defender, die kunnen helpen beschermen tegen cyberdreigingen en datalekken.
 4. Mobiliteit: Microsoft 365 is ontworpen om naadloos te werken op meerdere apparaten en platforms, zodat werknemers overal en op elk apparaat kunnen werken.
 5. Flexibiliteit: Microsoft 365 is beschikbaar als een op abonnementen gebaseerde service, wat betekent dat bedrijven en organisaties naar behoefte kunnen op- of afschalen en alleen betalen voor wat ze nodig hebben.
 6. Vereenvoudigd IT-beheer: Microsoft 365 kan IT-beheer helpen vereenvoudigen door het beheer van verschillende services en apps te centraliseren en tools en bronnen te bieden waarmee IT-teams de omgeving gemakkelijker kunnen beheren en onderhouden.

Ja, u kunt Microsoft 365 Exchange op uw mobiele telefoon gebruiken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van het besturingssysteem van uw telefoon.

Als u een iPhone of iPad gebruikt, kunt u de inbouwde e-mail-, agenda- en contacten-app gebruiken om verbinding te maken met uw Microsoft 365 Exchange-account. U kunt deze apps configureren door uw e-mailadres en wachtwoord in te voeren, evenals eventuele andere vereiste instellingen zoals de serveradres.

Als u een Android-telefoon gebruikt, kunt u ook de inbouwde e-mail-, agenda- en contacten-app gebruiken om verbinding te maken met uw Microsoft 365 Exchange-account. U kunt deze apps configureren door uw e-mailadres en wachtwoord in te voeren, evenals eventuele andere vereiste instellingen zoals de serveradres.

U kunt ook een derde-partij e-mail-app voor uw mobiele telefoon gebruiken, zoals Microsoft Outlook, om verbinding te maken met uw Microsoft 365 Exchange-account. Bekijk de documentatie van de app voor specifieke instructies over hoe u verbinding kunt maken met uw account.

Ja, u kunt meerdere postvakken aanmaken met Microsoft 365 Exchange. U kunt bijvoorbeeld een postvak aanmaken voor elk van uw medewerkers of afdelingen. U kunt ook een postvak aanmaken voor algemene doeleinden, zoals een postvak voor verkoop of klantenservice.

In Microsoft 365 Exchange kunt u gebruik maken van de Exchange Admin Center (EAC) om nieuwe postvakken te maken. Hiermee kunt u gebruikersaccounts maken, groeps- of gedeelde postvakken toevoegen, postvakken voor afdelingen maken, enz. U kunt ook gebruik maken van PowerShell scripts om postvakken te automatiseren.

Houd er wel rekening mee dat het aantal postvakken dat u kunt aanmaken, afhankelijk is van uw abonnement op Microsoft 365 Exchange. U kunt het aantal postvakken en andere limieten controleren in de Exchange Admin Center of via de Microsoft 365 Exchange licentiebeheer. Ik biedt ook Microsoft 365 beheer aan voor bedrijven/

Ja, u kunt uw e-mails overzetten naar Microsoft 365 Exchange. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van uw huidige e-mailsysteem. Bijvoorbeeld, als uw huidige e-mailsysteem POP3 of IMAP ondersteunt, kunt u gebruik maken van de ingebouwde migratie-tools in Microsoft 365 Exchange om uw e-mails te importeren. Als uw huidige e-mailsysteem geen ondersteuning biedt voor POP3 of IMAP, kunt u overwegen om een derde partij te gebruiken om uw e-mails te migreren. Er zijn veel bedrijven die deze service aanbieden, dus u zou een beetje onderzoek kunnen doen om de beste oplossing voor uw specifieke situatie te vinden. Ik kan ook e-mail migreren naar Microsoft 365 Exchange.

Ja, u kunt uw agenda overzetten naar Microsoft 365 Exchange. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van welk type agenda u momenteel gebruikt. Een optie is om uw huidige agenda te exporteren naar een bestand in het iCalendar-formaat (.ics) en vervolgens deze te importeren in uw Microsoft 365 Exchange-agenda. Andere opties kunnen zijn het gebruik van een synchronisatie-app of een directe verbinding tussen de twee systemen. Het is raadzaam om de documentatie van uw huidige agenda en Microsoft 365 Exchange te raadplegen voor specifieke instructies.