WordPress hosting

Bij een super snelle WordPress website of webshop hoort natuurlijk snelle hosting. Naast snelheid is het belangrijk dat je Hosting bij een betrouwbare partij is ondergebracht die hier gespecialiseerd in zijn.

Als specialist in WordPress weet ik precies wat een WordPress website of webshop nodig heeft om goed te functioneren.

Waarom hosting door Ronald? 🏆

Door jarenlang hosting geboden te hebben aan diverse bedrijven weet ik precies wat voor hosting een WordPress site nodig heeft.

🕑 Uptime van 99,5%
🚀 Geoptimaliseerd voor Google
🏎️ Gericht op snelheid
🔒 Veiligheid voorop
🙋 Snelle support bij complicaties

Aanvragen Bekijk portfolio

Hulp nodig? 👋

Hulp nodig of gewoon even sparren? Ik help je graag.

Foto van Ronald Hoffmann webdesigner uit Ermelo

Ronald Hoffmann

📞 (06) 12 73 09 89

✉️ info@ronaldhoffmann.nl

Wordpress webhosting pakketten

Van simpele one-page websites tot grote webshops. Voor ieder een passend service pakket dat werkt.

Webhosting Plus 👌

Geschikt voor startende websites en blogs.

Snelheid:

snelheid 3
 • 4GB Webruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
 • Managed webhosting

15,- / per maand

Aanvragen

Webhosting Pro 👍

Geschikt voor ZZP’ers en middelgrote websites.

Snelheid:

snelheid 4
 • 6GB Webruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
 • Managed webhosting

25,- / per maand

Aanvragen

Webhosting Max 💪

Geschikt voor grote websites en webshops.

Snelheid:

snelheid 5
 • 12GB Webruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
 • Managed webhosting

35,- / per maand

Aanvragen

Veel gestelde vragen (FAQ) 🤔

Webhosting is een dienst waarmee individuen en organisaties hun website toegankelijk kunnen maken op internet. Een webhosting provider bewaart de bestanden waaruit een website bestaat op servers die verbonden zijn met het internet. Wanneer iemand de URL van een website typt, stuurt zijn computer een verzoek naar de servers van de webhostingprovider, die vervolgens de bestanden van de website terugstuurt naar de computer van de gebruiker en de website op zijn scherm weergeeft.

Er zijn verschillende soorten webhosting beschikbaar, zoals:

 1. Shared Hosting: Deze vorm van hosting is geschikt voor kleinere websites en blogs. U deelt een server met andere websites, waardoor de kosten laag zijn.

 2. VPS Hosting: Virtual Private Server hosting biedt meer flexibiliteit en controle dan shared hosting, omdat u uw eigen virtuele server heeft.

 3. Dedicated Hosting: Met deze vorm van hosting heeft u een fysieke server voor uw exclusief gebruik. Dit is geschikt voor grotere websites met veel verkeer.

 4. Cloud Hosting: Cloud hosting maakt gebruik van een netwerk van servers om de website te hosten. Dit biedt schaalbaarheid en betrouwbaarheid.

 5. Managed Hosting: Hierbij wordt de serverbeheer door een externe partij verzorgd, zodat u zich kunt richten op het beheer van uw website.

Het hangt af van de grootte en vereisten van uw website welke webhosting het meest geschikt is. Hieronder een overzicht van de verschillende soorten webhosting en welke type website hier het beste bij past:

 1. Shared Hosting: Geschikt voor kleinere websites en blogs met weinig verkeer.

 2. VPS Hosting: Geschikt voor websites met meer verkeer en meer vereisten voor flexibiliteit en controle.

 3. Dedicated Hosting: Geschikt voor grotere websites met veel verkeer en specifieke vereisten.

 4. Cloud Hosting: Geschikt voor websites die veel schaalbaarheid en betrouwbaarheid vereisen.

 5. Managed Hosting: Geschikt voor websites die veel onderhoud vereisen en waarvoor u geen tijd of vaardigheden heeft om de serverbeheer te doen.

Het is ook aan te raden om de prestaties en de kosten van de verschillende soorten webhosting te vergelijken voordat u een beslissing neemt. En als u nog twijfel heeft, neem dan gerust contact op met een hosting provider voor advies.

De kosten voor webhosting kunnen variëren afhankelijk van de soort hosting die u kiest en de service-niveaus die u nodig heeft.

Gemeenschappelijke shared hosting plannen kunnen variëren van een paar dollar per maand tot ongeveer 10/15 euro per maand.

VPS hosting plannen beginnen meestal bij ongeveer 20/50 euro per maand, en kunnen oplopen tot honderden dollars per maand voor meer geavanceerde opties.

Dedicated hosting plannen zijn meestal duurder, met prijzen die kunnen variëren van 100/300 euro per maand of meer, afhankelijk van de configuratie en de hoeveelheid verkeer die u verwacht te ontvangen.

Cloud hosting plannen kunnen variëren van een paar centen tot honderden dollars per maand, afhankelijk van uw vereisten.

Managed hosting plannen zijn meestal duurder dan onbeheerde plannen omdat u betaalt voor de extra beheerservices die worden aangeboden.

Houd er wel rekening mee dat deze cijfers slechts indicatief zijn, de prijzen kunnen variëren per provider en per regio. Het is aan te raden om te kijken welke het bij uw vereisten past.

Ja, je kunt je website verplaatsen naar een andere webhost. Het proces om dit te doen varieert afhankelijk van de technologie die wordt gebruikt voor uw website, maar meestal moet u de volgende stappen volgen:

 1. Maak een backup van uw huidige website-bestanden en database.
 2. Registreer bij de nieuwe webhost en maak een nieuw account aan.
 3. Upload de website-bestanden naar de nieuwe server via FTP of een andere methode.
 4. Importeer de database naar de nieuwe server.
 5. Wijzig de configuratiebestanden van uw website om de nieuwe database-inloggegevens weer te geven.
 6. Wijzig de DNS-instellingen van uw domeinnaam om naar de nieuwe server te verwijzen.
 7. Test uw website op de nieuwe server om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Het is een goed idee om professionele hulp in te roepen als je niet zeker weet hoe je deze stappen moet voltooien.

Webhosting is nodig omdat het uw website op een server plaatst die 24/7 online is, zodat mensen overal ter wereld toegang kunnen hebben tot uw website. Zonder webhosting zou uw website alleen beschikbaar zijn op uw eigen computer, en konden anderen niet toegang krijgen tot uw website. Webhosting zorgt ervoor dat uw website op het internet is gepubliceerd, zodat mensen overal ter wereld toegang kunnen hebben tot uw website via een internetbrowser.

Goede webhosting is belangrijk omdat het de prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid van uw website beïnvloedt.

 • Prestaties: een goede webhosting zorgt ervoor dat uw website snel laadt, wat bezoekers aantrekkelijker maakt en helpt bij zoekmachine optimalisatie.

 • Veiligheid: een goede webhosting biedt beveiligingsmaatregelen om uw website te beschermen tegen cyberaanvallen.

 • Betrouwbaarheid: een goede webhosting zorgt ervoor dat uw website altijd online is met een hoge uptime en minimale onderbrekingen. Dit zorgt ervoor dat bezoekers altijd toegang hebben tot uw website en vermindert de kans op verlies van inkomsten of klanten.

Als u een professionele website wilt hebben en uw bezoekers een goede ervaring willen geven, is het belangrijk om te investeren in goede webhosting.

Er zijn verschillende soorten webhosting beschikbaar, zoals shared hosting, VPS hosting en dedicated hosting. Dedicated hosting is de meest krachtige en flexibele optie en wordt vaak aanbevolen voor grote websites of websites die veel verkeer ontvangen.

De belangrijkste reden om voor dedicated hosting te kiezen, is dat u de volledige controle heeft over de server waarop uw website wordt gehost. Dit betekent dat u de beschikbare resources (zoals geheugen, opslagruimte en CPU-kracht) kunt gebruiken voor uw website, zonder dat u hoeft te concurreren met andere websites op de server. Hierdoor zal uw website sneller laden en zal uw website geen last hebben van andere websites die de server delen.

Dedicated hosting biedt ook meer flexibiliteit en scalabiliteit, waardoor u uw website kunt uitbreiden of aanpassen aan uw groeiende behoeften. Dit is ideaal voor websites met veel verkeer of die zwaar worden belast met verkeer en gegevens.

Daarnaast biedt dedicated hosting ook betere beveiliging, omdat u de volledige controle heeft over de server en de software die erop wordt uitgevoerd, en kunt u uw website beter beschermen tegen cyberaanvallen.

Echter, dedicated hosting is vaak duurder dan andere opties en vereist meer technische vaardigheden om te beheren, dus het is belangrijk om te overwegen of deze optie geschikt is voor uw website en uw budget.

Dedicated Managed webhosting is een optie waarbij een webhostingbedrijf niet alleen uw website op een dedicated server host, maar ook de server beheert en onderhoudt. Dit betekent dat u niet de verantwoordelijkheid heeft voor het installeren, configureren en onderhouden van de serversoftware, en dat u zich kunt concentreren op het ontwikkelen en beheren van uw website.

Er zijn verschillende voordelen aan het kiezen voor dedicated managed webhosting:

 • Technische ondersteuning: u heeft toegang tot een team van experts die u kunnen helpen met technische problemen of vragen.

 • Proactief onderhoud: uw webhostingbedrijf voert regelmatig updates en onderhoud uit om ervoor te zorgen dat de server up-to-date is en optimaal functioneert.

 • Beveiliging: uw webhostingbedrijf kan u helpen bij het instellen van beveiligingsmaatregelen en het monitoren van de server voor mogelijke beveiligingsproblemen.

 • Scalabiliteit: uw webhostingbedrijf kan u helpen bij het schalen van uw website om aan uw groeiende behoeften te voldoen.

 • Geen technische kennis nodig: U hoeft geen technische kennis te hebben om uw website op een dedicated server te hosten, dit wordt voor u gedaan door uw webhostingbedrijf.

Dedicated Managed webhosting is vaak een duurdere optie dan andere webhosting opties, maar het biedt een hoog niveau van flexibiliteit, betrouwbaarheid en veiligheid, en is vaak de beste optie voor websites met veel verkeer of die zwaar worden belast met verkeer en gegevens.

Er zijn verschillende redenen om webhosting uit te besteden, zoals:

 1. Tijdsbesparing: Door webhosting uit te besteden, hoeft u zich niet bezig te houden met technische aspecten van het hosten van een website, zoals het installeren van software, configuratie en beveiliging.

 2. Professioneel onderhoud: Professionele webhostingbedrijven bieden vaak onderhoud en technische ondersteuning, waardoor problemen sneller opgelost worden.

 3. Betere prestaties: Professionele webhostingbedrijven beschikken vaak over betere servers en infrastructuur, waardoor de website sneller laadt en beter presteert.

 4. Hogere beschikbaarheid: Professionele webhostingbedrijven beschikken vaak over redundante servers en back-ups, waardoor de website minder vaak offline is.

 5. Beveiliging: Professionele webhostingbedrijven bieden vaak extra beveiligingsfuncties, zoals firewalls en DDoS-bescherming, om de website te beschermen tegen cyberaanvallen.