Microsoft 365

Met een achtergrond in ICT heb ik door de jaren heen met diverse cloud diensten en leveranciers mogen werken. Door een nauwe samenwerking met Microsoft en omdat ik klanten het beste wil aanbieden raad ik Microsoft 365 aan.

Met Microsoft OneDrive zijn je bestanden altijd en overal bereikbaar, veilig opgeslagen binnen de cloud van Microsoft. Ideaal voor zelfstandige. Voor bedrijven kan je met SharePoint gemakkelijk bestanden uitwisselen met collega’s vanuit de cloud.

Zakelijke e-mail

Met Exchange van Microsoft heb je e-mail met eigen domeinnaam die overal synchroon loopt op ieder apparaat, altijd en overal bereikbaar en veilig opgeslagen in de cloud. versleep je een mailtje naar je archief? Geen probleem! Dit wordt op al je apparaten geregeld.

Waarom Microsoft 365 door Ronald? 🏆

Met een nauwe samenwerking met Microsoft biedt ik de best mogelijke cloud dienst aan aan bedrijven.

🏝️ Altijd en overal toegang tot je data
🙌 Ruim 10 jaar ervaring met Microsoft 365
☁️ Nooit meer gegevens kwijt
👫 Makkelijk samenwerken
🛡️ Geavanceerde beveiliging

Aanvragen Bekijk portfolio

Hulp nodig? 👋

Hulp nodig of gewoon even sparren? Ik help je graag.

Foto van Ronald Hoffmann webdesigner uit Ermelo

Ronald Hoffmann

📞 (06) 12 73 09 89

✉️ info@ronaldhoffmann.nl

Microsoft 365 pakketten

Van simpele mailpostvakken naar uitgebreide functiepakketten. Voor ieder een passend Microsoft 365 pakket dat werkt.

M365 Mail ✉️

Geschikt voor als je alleen e-mail nodig hebt.

 • Zakelijke e-mail
 • Online vergaderen
 • 1 TB Cloudopslag
 • Volledige Office
Aanvragen

M365 Basic ✏️

Geschikt voor als je geen Officepakket gebruikt.

 • Zakelijke e-mail
 • Online vergaderen
 • 1 TB Cloudopslag
 • Volledige Office
Aanvragen

M365 Standard 🗃️

Geschikt voor als je alles uit je pakket wilt halen.

 • Zakelijke e-mail
 • Online vergaderen
 • 1 TB Cloudopslag
 • Volledige Office
Aanvragen

Veel gestelde vragen (FAQ) 🤔

Cloud opslag is het opslaan van data op servers die via het internet toegankelijk zijn. Dit in tegenstelling tot het opslaan van data op lokale servers of harde schijven. Hierdoor is de data altijd en overal toegankelijk en kan deze worden gedeeld met anderen. Ook wordt de opslag en onderhoud van de servers vaak door een extern bedrijf gedaan.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor cloud opslag:

 • Toegang: Cloud opslag stelt gebruikers in staat om data overal en altijd te benaderen, zolang er een internetverbinding beschikbaar is.
 • Schaalbaarheid: Cloud opslag biedt de mogelijkheid om gemakkelijk extra opslagcapaciteit toe te voegen als dat nodig is, zonder dat er fysieke servers hoeven te worden aangeschaft of geïnstalleerd.
 • Betrouwbaarheid: Veel cloudopslagdiensten bieden automatische back-ups en gegevensredundantie voor extra betrouwbaarheid van de gegevens.
 • Flexibiliteit: Cloud opslag maakt het mogelijk om gegevens gemakkelijk te delen met andere gebruikers, zonder dat er fysieke media hoeven te worden verstuurd.
 • Kosten: Door de betaling op basis van gebruik, kunnen gebruikers alleen betalen voor de opslagcapaciteit die ze daadwerkelijk gebruiken, in plaats van te moeten investeren in een grote hoeveelheid opslagcapaciteit die misschien niet nodig is.

Microsoft OneDrive is een cloudopslagdienst van Microsoft waarmee gebruikers hun bestanden op een veilige manier kunnen opslaan, delen en bewerken. OneDrive is beschikbaar als onderdeel van Microsoft Office 365 en als standalone dienst. Met OneDrive kunt u bestanden uploaden vanaf uw computer of mobiele apparaat, en deze dan delen met andere gebruikers of toegang geven tot deze bestanden vanaf meerdere apparaten. Het biedt ook de mogelijkheid om samen te werken aan bestanden met andere gebruikers in real-time, evenals automatische back-up en versiebeheer. OneDrive is beschikbaar voor Windows, Mac, iOS en Android.

Microsoft SharePoint is een webgebaseerd platform ontwikkeld door Microsoft dat wordt gebruikt voor document- en inhoudbeheer, samenwerking, zoeken en navigatie. Het is ontworpen om teams en organisaties te helpen bij het delen, beheren en samenwerken aan inhoud, zoals documenten, afbeeldingen en andere bestanden. SharePoint biedt gebruikers de mogelijkheid om documenten te uploaden en te delen met andere gebruikers, evenals de mogelijkheid om gemakkelijk samen te werken aan documenten in real-time. Het biedt ook functionaliteiten zoals inhoudbeheer, zoeken, workflow, en webgebaseerde toepassingen voor specifieke doeleinden. SharePoint kan worden geïntegreerd met andere Microsoft-producten, zoals Office 365, en is beschikbaar als een cloud-gebaseerde oplossing of als een lokale installatie.

Microsoft OneDrive en SharePoint zijn twee verschillende producten van Microsoft, hoewel ze beide gebruikt kunnen worden voor opslag, delen en samenwerken aan bestanden.

OneDrive is een cloudopslagdienst die specifiek is ontworpen voor individuele gebruikers. Het stelt gebruikers in staat om bestanden op te slaan en te delen met andere gebruikers. OneDrive is beschikbaar als onderdeel van Microsoft Office 365 en als een standalone dienst.

SharePoint is een webgebaseerd platform dat is ontworpen voor teams en organisaties. Het biedt functionaliteiten voor document- en inhoudbeheer, samenwerking, zoeken en navigatie. SharePoint biedt teams de mogelijkheid om inhoud te delen, te beheren en samen te werken aan inhoud, zoals documenten, afbeeldingen en andere bestanden. SharePoint kan worden geïntegreerd met andere Microsoft-producten, zoals Office 365, en is beschikbaar als een cloud-gebaseerde oplossing of als een lokale installatie.

In essentie kan men zeggen dat OneDrive gericht is op individuele bestanden en documenten, terwijl SharePoint gericht is op het beheer van inhoud, samenwerking en communicatie in teams en organisaties.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor Microsoft OneDrive als hun cloudopslagdienst:

 • Integratie: OneDrive is geïntegreerd in Microsoft Office 365, waardoor gebruikers gemakkelijk bestanden kunnen opslaan en delen vanuit de Office-programma’s die ze al gebruiken.
 • Samenwerken: OneDrive biedt de mogelijkheid om samen te werken aan bestanden met andere gebruikers in real-time, waardoor het gemakkelijker wordt om samen te werken aan projecten.
 • Toegang: OneDrive stelt gebruikers in staat om bestanden overal en altijd te benaderen, zolang er een internetverbinding beschikbaar is.
 • Automatische back-up: OneDrive biedt automatische back-up van bestanden, zodat gebruikers geen zorgen hoeven te maken over het verlies van hun gegevens.
 • Versiebeheer: OneDrive biedt versiebeheer, waardoor gebruikers oude versies van bestanden kunnen terugzetten als dat nodig is.
 • Prijs: OneDrive is beschikbaar als onderdeel van Microsoft Office 365 en als standalone dienst, waardoor gebruikers kunnen kiezen voor de optie die het beste bij hun behoeften past.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor Microsoft SharePoint als hun platform voor document- en inhoudbeheer:

 • Inhoudbeheer: SharePoint biedt gebruikers de mogelijkheid om documenten, afbeeldingen en andere bestanden te uploaden, delen en beheren. Dit maakt het gemakkelijker voor teams om hun inhoud op één plaats te organiseren en te beheren.
 • Samenwerken: SharePoint maakt het gemakkelijk voor teams om samen te werken aan inhoud in real-time, door functionaliteiten zoals het delen van documenten en het samenwerken aan documenten in real-time.
 • Zoeken: SharePoint biedt gebruikers een geavanceerde zoekfunctie die helpt om inhoud snel en gemakkelijk te vinden.
 • Workflow: SharePoint biedt functionaliteiten voor workflow, waardoor teams processen kunnen automatiseren en efficiënter kunnen samenwerken.
 • Webgebaseerde toepassingen: SharePoint biedt webgebaseerde toepassingen die specifiek zijn ontworpen voor specifieke doeleinden, zoals projectmanagement, kennisbeheer en team sites.
 • Integratie: SharePoint kan worden geïntegreerd met andere Microsoft-producten zoals Office 365, waardoor gebruikers hun bestanden gemakkelijk kunnen delen en samenwerken aan inhoud vanuit de Office-programma’s die ze al gebruiken.

Ja, u kunt Microsoft OneDrive en SharePoint op uw mobiele telefoon gebruiken via de officiële apps voor iOS en Android. De OneDrive-app biedt de mogelijkheid om bestanden te uploaden, te bekijken, te delen en samen te werken aan bestanden op uw mobiele telefoon. De SharePoint-app biedt de mogelijkheid om inhoud te bekijken, te delen, te zoeken en samen te werken aan inhoud met uw team vanaf uw mobiele telefoon. Beide apps zijn gratis te downloaden vanuit de App Store of Google Play Store.

Ja, u kunt uw huidige bestanden overzetten naar Microsoft OneDrive of SharePoint.

Voor OneDrive, kunt u bestanden uploaden naar de dienst via de website of de mobiele app. Ook kunt u bestanden synchroniseren met een map op uw computer, zodat uw bestanden automatisch worden geüpload naar OneDrive wanneer ze veranderen.

Voor SharePoint, kunt u bestanden uploaden naar een SharePoint-site via de website of de mobiele app. U kunt ook bestanden uploaden via de SharePoint-map op uw computer of door een bestand te slepen en te plaatsen in de SharePoint-map. Ook kunt u bestanden uploaden via een bulk upload-tool, die beschikbaar is via de website van SharePoint.

Houd er rekening mee dat als u een groot aantal bestanden of een groot bestand wilt uploaden, het uploadproces enige tijd kan duren.

Als u meer geavanceerde opties wilt voor het migreren van uw bestanden naar SharePoint, kunt u ook gebruik maken van Microsoft-tools zoals SharePoint Migration Tool of 3rd party tools voor het migreren van bestanden naar SharePoint.

Er zijn verschillende manieren om samen te werken aan bestanden met andere gebruikers via Microsoft OneDrive en SharePoint:

 1. OneDrive: U kunt bestanden delen met andere gebruikers door een link naar het bestand te sturen of door specifieke gebruikers toegang te geven tot het bestand. Wanneer een gedeeld bestand wordt bewerkt, kunt u zien wie het bestand bewerkt en wanneer dit gebeurt. U kunt ook samenwerken aan bestanden in real-time met andere gebruikers via Office Online.
 2. SharePoint: U kunt bestanden delen met andere gebruikers door een link naar het bestand te sturen of door specifieke gebruikers toegang te geven tot de SharePoint-site. SharePoint biedt ook de mogelijkheid om samen te werken aan bestanden in real-time met andere gebruikers via Office Online. U kunt ook documentbibliotheken maken en daar bestanden opslaan, delen en samenwerken aan.

Zakelijke e-mail, ook wel professionele e-mail genoemd, is een manier om e-mails te versturen en ontvangen voor professionele doeleinden. Het verschilt van persoonlijke e-mail doordat het is geoptimaliseerd voor gebruik in een bedrijfsomgeving, met meer functionaliteiten en veiligheidsmaatregelen.

Een zakelijke e-mail account geeft vaak toegang tot een web-based e-mail client, zoals Microsoft Outlook of Google Workspace, of een e-mail programma zoals Microsoft Outlook of Apple Mail. Hiermee kunt u e-mails versturen, ontvangen, organiseren, afspraken maken, taken toewijzen en documenten delen.

Een zakelijke e-mail-account biedt ook vaak de mogelijkheid om een professionele e-mailadres te maken op basis van uw eigen domeinnaam, in plaats van een gratis e-mailprovider zoals gmail of hotmail, wat kan helpen om uw merkidentiteit te versterken.

Veiligheid is een belangrijk aspect van zakelijke e-mail, daarom worden vaak extra beveiligingsmaatregelen genomen zoals encryptie, authenticatie, en spamfilters om de kans op datalekken of cyberaanvallen te verkleinen.

Er zijn verschillende redenen waarom u zou kiezen voor een zakelijke e-mailaccount voor uw bedrijf of organisatie:

 1. Professionaliteit: Een zakelijk e-mailaccount biedt de mogelijkheid om een professioneel e-mailadres te maken op basis van uw eigen domeinnaam, zoals uwbedrijf@uwdomeinnaam.nl. Dit kan helpen bij het opbouwen van uw merkidentiteit en het wekken van vertrouwen bij klanten en zakenpartners.

 2. Productiviteit: Zakelijke e-mailaccounts bieden vaak meer functionaliteiten dan gratis e-mailproviders, zoals de mogelijkheid om afspraken te maken, taken te organiseren en documenten te delen. Dit kan helpen bij het verbeteren van de efficiëntie en productiviteit van uw team.

 3. Veiligheid: Zakelijke e-mailaccounts bieden vaak extra beveiligingsmaatregelen zoals encryptie, authenticatie en spamfilters om de kans op datalekken of cyberaanvallen te verkleinen. Dit kan helpen bij het beschermen van uw bedrijfsgevoelige gegevens.

 4. Samenwerking: Zakelijke e-mailaccounts bieden vaak de mogelijkheid om samen te werken met teamleden, zoals de mogelijkheid om e-mails te delen of aan te passen. Dit kan helpen bij het verbeteren van de communicatie en samenwerking binnen uw team.

 5. Support: Met zakelijke e-mailaccounts heeft u vaak toegang tot technische ondersteuning en hulp bij problemen, in tegenstelling tot gratis e-mailproviders.

Houd wel in gedachten dat het opzetten en onderhouden van een zakelijke e-mailaccount vaak meer tijd en middelen kost dan een gratis e-mailaccount.

Ja, u kunt uw e-mail koppelen aan uw eigen domeinnaam met Microsoft 365 Exchange. Dit betekent dat u e-mailadressen kunt maken die eindigen op uw eigen domein, zoals info@example.com of support@example.com, in plaats van een standaard e-mailadres van Microsoft, zoals info@example.onmicrosoft.com.

Om uw e-mail te koppelen aan uw domeinnaam, moet u eerst uw domeinnaam verifiëren bij Microsoft. Dit kan gedaan worden via de Exchange Admin Center of via een DNS-verificatie.

Als uw domeinnaam is geverifieerd, kunt u een e-mailkluis maken voor uw domeinnaam en e-mailadressen aanmaken voor uw gebruikers. U kunt ook uw stuur- en ontvanginstellingen configureren voor uw e-mail domein, zoals e-mail doorsturen of automatische antwoorden.

Houd er wel rekening mee dat uw e-mail domeinnaam koppelen met Microsoft 365 Exchange kosten met zich meebrengt. U moet hiervoor een abonnement op Microsoft 365 Exchange kopen of een Exchange Online plan aanschaffen.

Microsoft Exchange is een door Microsoft ontwikkelde mailserver en agendaserver. Het wordt voornamelijk gebruikt door bedrijven en organisaties om e-mail, agenda’s en contacten te beheren. Exchange kan worden gebruikt als een zelfstandig product of als onderdeel van de Microsoft 365-productsuite. Het bevat functies zoals synchronisatie van e-mail en agenda op meerdere apparaten, de mogelijkheid om agenda’s en e-mail met anderen te delen en ondersteuning voor mobiele apparaten.

Microsoft 365 is een op abonnementen gebaseerde bundel van services en apps van Microsoft. Het bevat populaire producten zoals Windows 10, Office 365 en Enterprise Mobility + Security.
Het biedt productiviteitstools zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote, samen met verschillende andere services zoals:

 • Exchange Online voor e-mail en agenda
 • SharePoint Online voor samenwerking en documentbeheer
 • Teams voor communicatie en online meetings
 • OneDrive voor cloudopslag en het delen van bestanden

Het is ontworpen voor bedrijven, ondernemingen en onderwijsinstellingen om de productiviteit en beveiliging te verbeteren en IT-beheer te vereenvoudigen.

Microsoft 365 biedt verschillende voordelen die bedrijven en organisaties kunnen helpen de productiviteit en beveiliging te verbeteren en tegelijkertijd het IT-beheer te vereenvoudigen. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 1. Productiviteit: Microsoft 365 bevat een reeks productiviteitstools, zoals Office 365, waarmee werknemers efficiënter en effectiever kunnen werken.
 2. Samenwerking: Microsoft 365 bevat tools zoals Teams, SharePoint en Exchange, waarmee teams gemakkelijker en effectiever kunnen samenwerken, ongeacht de locatie.
 3. Beveiliging: Microsoft 365 bevat verschillende beveiligingsfuncties en -technologieën, zoals Azure Active Directory en Windows Defender, die kunnen helpen beschermen tegen cyberdreigingen en datalekken.
 4. Mobiliteit: Microsoft 365 is ontworpen om naadloos te werken op meerdere apparaten en platforms, zodat werknemers overal en op elk apparaat kunnen werken.
 5. Flexibiliteit: Microsoft 365 is beschikbaar als een op abonnementen gebaseerde service, wat betekent dat bedrijven en organisaties naar behoefte kunnen op- of afschalen en alleen betalen voor wat ze nodig hebben.
 6. Vereenvoudigd IT-beheer: Microsoft 365 kan IT-beheer helpen vereenvoudigen door het beheer van verschillende services en apps te centraliseren en tools en bronnen te bieden waarmee IT-teams de omgeving gemakkelijker kunnen beheren en onderhouden.

Ja, u kunt Microsoft 365 Exchange op uw mobiele telefoon gebruiken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van het besturingssysteem van uw telefoon.

Als u een iPhone of iPad gebruikt, kunt u de inbouwde e-mail-, agenda- en contacten-app gebruiken om verbinding te maken met uw Microsoft 365 Exchange-account. U kunt deze apps configureren door uw e-mailadres en wachtwoord in te voeren, evenals eventuele andere vereiste instellingen zoals de serveradres.

Als u een Android-telefoon gebruikt, kunt u ook de inbouwde e-mail-, agenda- en contacten-app gebruiken om verbinding te maken met uw Microsoft 365 Exchange-account. U kunt deze apps configureren door uw e-mailadres en wachtwoord in te voeren, evenals eventuele andere vereiste instellingen zoals de serveradres.

U kunt ook een derde-partij e-mail-app voor uw mobiele telefoon gebruiken, zoals Microsoft Outlook, om verbinding te maken met uw Microsoft 365 Exchange-account. Bekijk de documentatie van de app voor specifieke instructies over hoe u verbinding kunt maken met uw account.

Ja, u kunt meerdere postvakken aanmaken met Microsoft 365 Exchange. U kunt bijvoorbeeld een postvak aanmaken voor elk van uw medewerkers of afdelingen. U kunt ook een postvak aanmaken voor algemene doeleinden, zoals een postvak voor verkoop of klantenservice.

In Microsoft 365 Exchange kunt u gebruik maken van de Exchange Admin Center (EAC) om nieuwe postvakken te maken. Hiermee kunt u gebruikersaccounts maken, groeps- of gedeelde postvakken toevoegen, postvakken voor afdelingen maken, enz. U kunt ook gebruik maken van PowerShell scripts om postvakken te automatiseren.

Houd er wel rekening mee dat het aantal postvakken dat u kunt aanmaken, afhankelijk is van uw abonnement op Microsoft 365 Exchange. U kunt het aantal postvakken en andere limieten controleren in de Exchange Admin Center of via de Microsoft 365 Exchange licentiebeheer. Ik biedt ook Microsoft 365 beheer aan voor bedrijven/

Ja, u kunt uw e-mails overzetten naar Microsoft 365 Exchange. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van uw huidige e-mailsysteem. Bijvoorbeeld, als uw huidige e-mailsysteem POP3 of IMAP ondersteunt, kunt u gebruik maken van de ingebouwde migratie-tools in Microsoft 365 Exchange om uw e-mails te importeren. Als uw huidige e-mailsysteem geen ondersteuning biedt voor POP3 of IMAP, kunt u overwegen om een derde partij te gebruiken om uw e-mails te migreren. Er zijn veel bedrijven die deze service aanbieden, dus u zou een beetje onderzoek kunnen doen om de beste oplossing voor uw specifieke situatie te vinden. Ik kan ook e-mail migreren naar Microsoft 365 Exchange.

Ja, u kunt uw agenda overzetten naar Microsoft 365 Exchange. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van welk type agenda u momenteel gebruikt. Een optie is om uw huidige agenda te exporteren naar een bestand in het iCalendar-formaat (.ics) en vervolgens deze te importeren in uw Microsoft 365 Exchange-agenda. Andere opties kunnen zijn het gebruik van een synchronisatie-app of een directe verbinding tussen de twee systemen. Het is raadzaam om de documentatie van uw huidige agenda en Microsoft 365 Exchange te raadplegen voor specifieke instructies.