Cloud opslag

Met een achtergrond in ICT heb ik door de jaren heen met diverse cloud diensten en leveranciers mogen werken. Door een nauwe samenwerking met Microsoft en omdat ik klanten het beste wil aanbieden raad ik Microsoft 365 aan.

Met Microsoft OneDrive zijn je bestanden altijd en overal bereikbaar, veilig opgeslagen binnen de cloud van Microsoft. Ideaal voor zelfstandige. Voor bedrijven kan je met SharePoint gemakkelijk bestanden uitwisselen met collega’s vanuit de cloud.

Waarom cloud opslag door Ronald? 🏆

Met een nauwe samenwerking met Microsoft biedt ik de best mogelijke cloud dienst aan aan bedrijven.

🏝️ Altijd en overal toegang tot je bestanden
🙌 Bestanden worden gesynchroniseerd
☁️ Nooit meer gegevens kwijt
👫 Makkelijk samenwerken
🛡️ Geavanceerde beveiliging

Offerte aanvragen 📄 Bekijk portfolio

Hulp nodig? 👋

Hulp nodig of gewoon even sparren? Ik help je graag.

Foto van Ronald Hoffmann webdesigner uit Ermelo

Ronald Hoffmann

📞 (06) 12 73 09 89

✉️ info@ronaldhoffmann.nl

Veel gestelde vragen (FAQ) 🤔

Cloud opslag is het opslaan van data op servers die via het internet toegankelijk zijn. Dit in tegenstelling tot het opslaan van data op lokale servers of harde schijven. Hierdoor is de data altijd en overal toegankelijk en kan deze worden gedeeld met anderen. Ook wordt de opslag en onderhoud van de servers vaak door een extern bedrijf gedaan.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor cloud opslag:

 • Toegang: Cloud opslag stelt gebruikers in staat om data overal en altijd te benaderen, zolang er een internetverbinding beschikbaar is.
 • Schaalbaarheid: Cloud opslag biedt de mogelijkheid om gemakkelijk extra opslagcapaciteit toe te voegen als dat nodig is, zonder dat er fysieke servers hoeven te worden aangeschaft of geïnstalleerd.
 • Betrouwbaarheid: Veel cloudopslagdiensten bieden automatische back-ups en gegevensredundantie voor extra betrouwbaarheid van de gegevens.
 • Flexibiliteit: Cloud opslag maakt het mogelijk om gegevens gemakkelijk te delen met andere gebruikers, zonder dat er fysieke media hoeven te worden verstuurd.
 • Kosten: Door de betaling op basis van gebruik, kunnen gebruikers alleen betalen voor de opslagcapaciteit die ze daadwerkelijk gebruiken, in plaats van te moeten investeren in een grote hoeveelheid opslagcapaciteit die misschien niet nodig is.

Microsoft OneDrive is een cloudopslagdienst van Microsoft waarmee gebruikers hun bestanden op een veilige manier kunnen opslaan, delen en bewerken. OneDrive is beschikbaar als onderdeel van Microsoft Office 365 en als standalone dienst. Met OneDrive kunt u bestanden uploaden vanaf uw computer of mobiele apparaat, en deze dan delen met andere gebruikers of toegang geven tot deze bestanden vanaf meerdere apparaten. Het biedt ook de mogelijkheid om samen te werken aan bestanden met andere gebruikers in real-time, evenals automatische back-up en versiebeheer. OneDrive is beschikbaar voor Windows, Mac, iOS en Android.

Microsoft SharePoint is een webgebaseerd platform ontwikkeld door Microsoft dat wordt gebruikt voor document- en inhoudbeheer, samenwerking, zoeken en navigatie. Het is ontworpen om teams en organisaties te helpen bij het delen, beheren en samenwerken aan inhoud, zoals documenten, afbeeldingen en andere bestanden. SharePoint biedt gebruikers de mogelijkheid om documenten te uploaden en te delen met andere gebruikers, evenals de mogelijkheid om gemakkelijk samen te werken aan documenten in real-time. Het biedt ook functionaliteiten zoals inhoudbeheer, zoeken, workflow, en webgebaseerde toepassingen voor specifieke doeleinden. SharePoint kan worden geïntegreerd met andere Microsoft-producten, zoals Office 365, en is beschikbaar als een cloud-gebaseerde oplossing of als een lokale installatie.

Microsoft OneDrive en SharePoint zijn twee verschillende producten van Microsoft, hoewel ze beide gebruikt kunnen worden voor opslag, delen en samenwerken aan bestanden.

OneDrive is een cloudopslagdienst die specifiek is ontworpen voor individuele gebruikers. Het stelt gebruikers in staat om bestanden op te slaan en te delen met andere gebruikers. OneDrive is beschikbaar als onderdeel van Microsoft Office 365 en als een standalone dienst.

SharePoint is een webgebaseerd platform dat is ontworpen voor teams en organisaties. Het biedt functionaliteiten voor document- en inhoudbeheer, samenwerking, zoeken en navigatie. SharePoint biedt teams de mogelijkheid om inhoud te delen, te beheren en samen te werken aan inhoud, zoals documenten, afbeeldingen en andere bestanden. SharePoint kan worden geïntegreerd met andere Microsoft-producten, zoals Office 365, en is beschikbaar als een cloud-gebaseerde oplossing of als een lokale installatie.

In essentie kan men zeggen dat OneDrive gericht is op individuele bestanden en documenten, terwijl SharePoint gericht is op het beheer van inhoud, samenwerking en communicatie in teams en organisaties.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor Microsoft OneDrive als hun cloudopslagdienst:

 • Integratie: OneDrive is geïntegreerd in Microsoft Office 365, waardoor gebruikers gemakkelijk bestanden kunnen opslaan en delen vanuit de Office-programma’s die ze al gebruiken.
 • Samenwerken: OneDrive biedt de mogelijkheid om samen te werken aan bestanden met andere gebruikers in real-time, waardoor het gemakkelijker wordt om samen te werken aan projecten.
 • Toegang: OneDrive stelt gebruikers in staat om bestanden overal en altijd te benaderen, zolang er een internetverbinding beschikbaar is.
 • Automatische back-up: OneDrive biedt automatische back-up van bestanden, zodat gebruikers geen zorgen hoeven te maken over het verlies van hun gegevens.
 • Versiebeheer: OneDrive biedt versiebeheer, waardoor gebruikers oude versies van bestanden kunnen terugzetten als dat nodig is.
 • Prijs: OneDrive is beschikbaar als onderdeel van Microsoft Office 365 en als standalone dienst, waardoor gebruikers kunnen kiezen voor de optie die het beste bij hun behoeften past.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor Microsoft SharePoint als hun platform voor document- en inhoudbeheer:

 • Inhoudbeheer: SharePoint biedt gebruikers de mogelijkheid om documenten, afbeeldingen en andere bestanden te uploaden, delen en beheren. Dit maakt het gemakkelijker voor teams om hun inhoud op één plaats te organiseren en te beheren.
 • Samenwerken: SharePoint maakt het gemakkelijk voor teams om samen te werken aan inhoud in real-time, door functionaliteiten zoals het delen van documenten en het samenwerken aan documenten in real-time.
 • Zoeken: SharePoint biedt gebruikers een geavanceerde zoekfunctie die helpt om inhoud snel en gemakkelijk te vinden.
 • Workflow: SharePoint biedt functionaliteiten voor workflow, waardoor teams processen kunnen automatiseren en efficiënter kunnen samenwerken.
 • Webgebaseerde toepassingen: SharePoint biedt webgebaseerde toepassingen die specifiek zijn ontworpen voor specifieke doeleinden, zoals projectmanagement, kennisbeheer en team sites.
 • Integratie: SharePoint kan worden geïntegreerd met andere Microsoft-producten zoals Office 365, waardoor gebruikers hun bestanden gemakkelijk kunnen delen en samenwerken aan inhoud vanuit de Office-programma’s die ze al gebruiken.

Ja, u kunt Microsoft OneDrive en SharePoint op uw mobiele telefoon gebruiken via de officiële apps voor iOS en Android. De OneDrive-app biedt de mogelijkheid om bestanden te uploaden, te bekijken, te delen en samen te werken aan bestanden op uw mobiele telefoon. De SharePoint-app biedt de mogelijkheid om inhoud te bekijken, te delen, te zoeken en samen te werken aan inhoud met uw team vanaf uw mobiele telefoon. Beide apps zijn gratis te downloaden vanuit de App Store of Google Play Store.

Ja, u kunt uw huidige bestanden overzetten naar Microsoft OneDrive of SharePoint.

Voor OneDrive, kunt u bestanden uploaden naar de dienst via de website of de mobiele app. Ook kunt u bestanden synchroniseren met een map op uw computer, zodat uw bestanden automatisch worden geüpload naar OneDrive wanneer ze veranderen.

Voor SharePoint, kunt u bestanden uploaden naar een SharePoint-site via de website of de mobiele app. U kunt ook bestanden uploaden via de SharePoint-map op uw computer of door een bestand te slepen en te plaatsen in de SharePoint-map. Ook kunt u bestanden uploaden via een bulk upload-tool, die beschikbaar is via de website van SharePoint.

Houd er rekening mee dat als u een groot aantal bestanden of een groot bestand wilt uploaden, het uploadproces enige tijd kan duren.

Als u meer geavanceerde opties wilt voor het migreren van uw bestanden naar SharePoint, kunt u ook gebruik maken van Microsoft-tools zoals SharePoint Migration Tool of 3rd party tools voor het migreren van bestanden naar SharePoint.

Er zijn verschillende manieren om samen te werken aan bestanden met andere gebruikers via Microsoft OneDrive en SharePoint:

 1. OneDrive: U kunt bestanden delen met andere gebruikers door een link naar het bestand te sturen of door specifieke gebruikers toegang te geven tot het bestand. Wanneer een gedeeld bestand wordt bewerkt, kunt u zien wie het bestand bewerkt en wanneer dit gebeurt. U kunt ook samenwerken aan bestanden in real-time met andere gebruikers via Office Online.
 2. SharePoint: U kunt bestanden delen met andere gebruikers door een link naar het bestand te sturen of door specifieke gebruikers toegang te geven tot de SharePoint-site. SharePoint biedt ook de mogelijkheid om samen te werken aan bestanden in real-time met andere gebruikers via Office Online. U kunt ook documentbibliotheken maken en daar bestanden opslaan, delen en samenwerken aan.